קנלוני הם גלילי פסטה באורך של כ-10 סנטימטרים המיועדים למילוי, הפעם נתמקד דווקא בגרסה הבשרית של המאכל האיטלקי הנ"ל. אשמח לחלוק אתכם מתכון מצויין לקנולוני במילוי בשר ברוטב עגבניות. אני חייבת להודות כי אני חובבת מושבעת של קיצורי דרך ומתכונים שלא לוקחים מעבר לחצי שעה, אז קבלו את המתכון המקוצר שלי לקנלוני עם בשר.
חומרי גלם למילוי
1 ק"ג בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
3 קוביות של שום כתוש (או 4 שיני שום קצוצות)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח , פלפל, פפריקה , אורגנו
3 כפות עגבניות מרוסקות
מעט שמן זית לטיגון
אופן הכנת המילוי
- מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים פטרוזיליה והשום ומערבבים.
- מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו היטב עם מזלג.
- מתבלים ומוסיפים עגבניות המרוסקות.
- מוציאים מהמחבת את תערובת הבשר לצינון (אל תתנו לבשר לשנות את צבעו לגמרי, הוציאו אותו לצינון כשהוא חצי אדום).
הכנת רוטב העגבניות:
במקור יש כמה וכמה שלבים להכנת הרובט המקורי, אבל כמו שכבר אמרתי, אני אוהבת לקצר, אז קבלו את הגרסה המהירה לרוטב עגבניות שלי לקנלוני:
- 2 קופסאות של רוטב עגבניות עם שום (גרסה של רוטב לשקשוקה הנמכרת בכל סופר)
- 2 כוסות מרק עוף
- מלח , פלפל שחור, מעט סוכר, אורגנו יבש
אופן ההכנה:
שמים בסיר קטן את רוטב העגבניות המוכן, ומוסיפים את מרק העוף. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5-10 דקות על אש קטנה, ולא שוכחים לתבל בסוף.
בזמן שהרוטב מתבשל אפשר למלא את גלילי הפסטה בבשר.
הרכבת המנה:
-יוצקים לתבנית אפיה מעט מרוטב העגבניות ומסדרים בתוכו את הקנלוני הממולאים (לא לשכוח להשאיר מרווח בין הגלילים כי הם מתרחבים בעת הבישול).
- יוצקים מעל את הרוטב הנותר ומכסים בנייר כסף.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לאפיה של כ-20 דקות.
- לאחר 20 דקות, מורידים את הנייר וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות.
. . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . .. .. . . . . . . . . .. . . . . . . . .
פוליסמן אולגה